Порушення законів війни: РФ вдарила по Одесі балістикою з касетним боєприпасом

Сьогодні в Одесі та області оголошено день жалоби

Прокурори розпочали досудове розслідування у зв'язку з ракетним ударом, що стався в Одесі 29 квітня близько 18:30. За попередніми даними, внаслідок цього нападу, загинули п'ятеро людей, а 28 отримали поранення, серед яких двоє дітей. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Згідно з процесуальним керівництвом, розслідування проводиться за фактом порушення законів та звичаїв війни, згідно з частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

На місці події прокурори працюють над оглядом та документуванням наслідків цієї трагедії у співпраці з іншими правоохоронними органами. Повний перелік руйнувань та пошкоджень уточнюється.

Проведення розслідування має на меті встановлення всіх обставин події та притягнення винних до відповідальності перед законом.

Внаслідок обстрілу понад 30 людей отримали поранення. На жаль п’ять осіб загинуло. Наразі в лікарнях знаходяться 23 постраждалих. 8 людей у важкому стані, з них 4 - у вкрай важкому. Наразі лікарі борються за життя чотирирічної дівчинки. 

Вчора внаслідок ракетної атаки по Одесі сталася масштабна пожежа. Гасіння полум’я було ускладнено, адже спецтехніка рятувальників не могла під’їхати до будівлі що палала. В ДСНС Одеської області показали як ліквідовували наслідки обстрілу. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 23 квітня російські військові використали декілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" для обстрілу південних регіонів України. Основною метою атак була промислова і транспортна інфраструктура регіону. Загалом сили ППО збили 11 ударних дронів: 7 з них було на Одещині, 4 – на Миколаївщині. За попередніми даними, постраждали 9 осіб, з них 4 дитини.

Нагадаємо, в ніч на 22 квітня окупанти з тимчасово окупованого Криму запустили по Одеській області  БпЛА типу "Shahed-131/136". Куди влучили окупанти – дивіться в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися