Відвідувачі Одеського художнього музею можуть вивчати картини в доповненій реальності

Snapchat в колаборації з музеєм створив спеціальні лінзи для картин

Мобільний додаток Snapchat і Одеський художній музей створили спеціальні лінзи для картин. Про це повідомили у прес-службі музею.

Відвідувачі зможуть вивчати дві картини з колекції музею і одну скульптуру в доповненій реальності. Нові лінзи стали подарунком Snapchat до 120-річчя музею. Для того щоб скористатися ними, необхідно сканувати спеціальний код (він розташований поруч з картиною) з допомогою програми Snapchat і потім навести смартфон на картину.

Так, на полотні Івана Айвазовського "Ніч на Чорному морі" в доповненої реальності тепер можна побачити рух хвиль і хмар. Лінза для портрета Катерини II кисті Дмитра Левицького – освітня. За допомогою неї можна без екскурсовода дізнатися, що позначають ті або інші елементи картини.

"Чим більше глядач буде знати про те, що зашифровано в портреті, тим краще він зрозуміє авторський задум", – розповіли творці лінз.

Третя лінза присвячена Йосипу Мормоні. На жаль, з усієї великої спадщини автора до наших днів майже нічого не дійшло. Збереглися його скульптури левів, зараз вони знаходяться на Старосенной площі в Одесі. У Snapchat зробили лінзу, яка дозволить побачити одну із скульптур левів у доповненої реальності прямо в музеї.

Snapchat – мобільний додаток для обміну фото і відео, яким щодня користується 210 млн осіб по всьому світу. Користувачі додатку в середньому пробують до 30 лінз доповненої реальності кожен день.


Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в честь 120-річчя Одеського художнього музею кухар одного з одеських ресторанів створив три страви за мотивами відомих картин.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися