Відкриття пляжів в Одесі: плани до 5 червня та процедури перевірки

Мова йде про пляжі від Ланжерону до 16 станції фонтану

До 5 червня в Одесі планують ухвалити рішення щодо відкриття деяких пляжів для відвідування. Зараз йде підготовка зон відпочинку після чого їх перевірять фахівці.


Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.


Що стосується можливого відпочинку на одеських пляжах. Мова сьогодні звичайно йде не про відкриття усіх пляжів, мова йде власне про Одесу, не про Одеський регіон, не про Одеську область. Так от, 24 травня вийшов спільний наказ Одеської районної військової адміністрації та командування оперативно-стратегічного угруповання військ “Дунай”, де було зазначено, що військові пропонують провести певні заходи. Ці заходи мають провести орендарі, що хочуть працювати на деяких ділянках Одеських пляжів. Сьогодні мова про локацію йде протяжність від Ланжерону до 16 станції фонтану, це фактично всі наші пляжу. Але це будуть певні ділянки, – розповів Братчук.


Після організації місць відпочинку, фахівці проведуть перевірку їх відповідності усім вимогам. Тільки після виконання всіх умов та отримання позитивного результату, буде видано дозвіл на відкриття конкретного пляжу.

Також, як додав речник Одеської ОВА, відповідні протоколи щодо якості виконаних робіт будуть складені до 5 червня. Потім ці протоколи будуть передані до обласної військової адміністрації та вищого військового командування. Після оцінки результатів можливо буде прийнято рішення щодо відкриття окремих пляжних ділянок. Ухвалення рішення про відкриття пляжів в Одесі залежить від успішного виконання всіх процедур та безпеки громадян.

Нагадаємо, що начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Але не слід думати, що пляжі відкриють вже сьогодні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися