Одесити зможуть не тільки засмагати, але і зайти до води: Братчук про відкриття пляжів

До 5 червня може стати відомо чи будуть відкриті пляжі для купання

Вчора начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Але не слід думати, що пляжі відкриють вже сьогодні.


Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.


Вчора оголосили про спільний наказ наших військових – це оперативно-стратегічне угрупування військ “Дунай” та Одеська військова районна адміністрація підготували такий документ. Він наданий відповідним особам, які мають провести комплекс заходів, в основі яких лежить безпека людей. Все, що вони мають зробити – прописано. До 5 червня вже сказати – ми можемо і робимо те, що у наказі прописано. Наступний етап – це можливий спільний наказ між ОВА та оперативно-стратегічним угрупуванням військ “Одеса”. Там може йтись про окремі ділянки, де люди зможуть не тільки засмагати, але і зайти до води, – зазначив речник.


Поки купатися в морі все ж таки небезпечно, мінна небезпека залишається на високому рівні. Проте в Одесі є інші місця для відпочинку, зокрема для купання.


Крім моря, є відповідна інфраструктура, навіть не дивлячись на удари російських терористів по рекреації, вона дозволяє проводити відпочинок. В тому числі там можна і купатися, зокрема в басейнах, де є морська вода, і це буде набагато безпечніше ніж в морі. Тому люди потихеньку приїздять до Одеси, — додав речник Одеської ОВА.


Нагадаємо, що в Одесі деякі пляжі планується відкрити на початку червня, якщо влада міста та області разом з військовими дійдуть висновку, що це відносно безпечно. Проте в Чорноморську вже прийняли остаточне рішення щодо курортного сезону.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися