Актуально

Пляжний сезон на Одещині: ситуація в Чорноморську та Одесі

В обласному центрі на цьому тижні має вирішитися питання щодо дозволу купання на деяких пляжах

В Одесі деякі пляжі планується відкрити на початку червня, якщо влада міста та області разом з військовими дійдуть висновку, що це відносно безпечно. Проте в Чорноморську вже прийняли остаточне рішення щодо курортного сезону.


“Коментарі” розбиралися з тим чи відпочиватимуть на морі мешканці області


Ситуація в Одесі


Цього тижня очікується рішення щодо відкриття пляжів. Обласна та місцева влада працюють над розробкою відповідного наказу, який встановить процедуру та умови для безпечного функціонування пляжних зон.


Відповідні накази вже розробляється адміністрацією області та міста спільно із військовими. У документах буде зазначено умови безпеки, за яких власникам пляжів дозволять працювати", — зазначив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин в етері “7 каналу”.


Проте, як повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк з початку року вдалося знищити понад 20 морських мін з близько 400 які перебувають в морі. Вони  можуть непередбачено вибухнути та завдати шкоди на відстані до 200 метрів, а підрив міни у воді загрожує всьому живому у радіусі кілометра.


Пляжний сезон в Чорноморську


Сьогодні лунає багато розмов щодо того, що в Одесі купатися вже можна. Втім, це не так. Учора відбулася нарада в Одеській ОВА, це питання підіймали, це питання розглядається. Але там є хвилеломи. А в Чорноморську їх немає, — зазначив мер міста Василь Гуляєв та додав, що заборона на купання в морі на пляжах Чорноморська все ще діє.


Нагадаємо, що одеська мерія планує виділити два муніципальні пляжі для відпочинку городян. Але поки одеситам купатися забороняється.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися