Земельні махінації: чиновників однієї з міськрад Одещини судять за корупцію

Наразі судді завершили дослідження доказів обвинувачення

У Вищому антикорупційному суді (ВАКС) продовжується судовий процес у справі щодо голови та депутата однієї з міських рад Одеської області, які були затримані та обвинувачені у корупційному злочині. За звинуваченням, вони незаконно отримали вигоду від громадянина за обіцянку забезпечити йому оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

На сьогоднішньому засіданні колегія суддів ВАКС завершила проведення дослідження доказів з боку обвинувачення. Після ретельного аналізу представлених матеріалів, судді готові перейти до наступної фази процесу.

Наступне засідання, заплановане на 21 червня 2023 року о 12:30, буде присвячене дослідженню доказів з боку захисту та допиту свідків. У цей час важливі свідчення будуть представлені для з'ясування обставин, пов'язаних з винністю обвинувачених у зазначених корупційних діях.

Нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти мешканця Одеси, якого підозрюють в отриманні хабаря за вплив на посадових осіб, які видавали кваліфікаційні документи морякам. Злочинна група створила систему, за якої люди, що потребували такі документи, мусили звертатися до посередників та сплачувати хабарі за їх отримання.

Також зазначимо, співробітники поліції розкрили корупційну схему, пов'язану з вимаганням хабарів за деревину. За даними слідства, співробітник одного з лісогосподарських підприємств у Білгород-Дністровському районі вимагав неправомірну вигоду від мешканця району за реалізацію та відпуск деревини твердої породи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися