В Одесі пройде херсонський театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”

Заявки учасників приймаються до 30 червня

Херсонський театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” цьогоріч відбудеться в Одесі. У вересні захід прийматиме сцена Одеського академічного українського музично-драматичного театру. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Юлія Пивоварова, директорка та художня керівниця театру.

“В місті Херсоні завжди був потужний фестиваль театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”, але через підрив дамби Каховської ГЕС деякі вистави цього фестивалю пройдуть на сцені нашого театру. Ми розуміємо, як зараз складно в Херсоні, і тому  намагаємося допомогти нашим колегам”, – зазначила Пивоварова.

Навіть під час окупації фестиваль все ж таки вдалося провести. Олександр Книга генеральний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша доклав максимум зусиль, щоб традиції зберегти. Втім пройшов захів в режимі онлайн. 

Зазначимо, що у рамках фестивалю завжди проходить конкурсний перегляд театральних прем'єр. У фестивальному перегляді журі відзначає кращих акторів, сценографію, музичне і режисерське вирішення вистав тощо. Переможці нагороджуються дипломами.

Заявки на участь приймаються до 30 червня і залишити їх можна за посиланням. https://forms.gle/QuZUpi29oCj8sRTm9

Крім того, Юлія Пивоварова розповіла, що Одеському академічному українському музично-драматичного театру завершиться виставою “Карпатський вестерн”, а новий сезон стартує 24 серпня з прем’єри минулого року “Саша, винеси сміття”. 

Нагадаємо, що Держпродспоживслужби в Одеській області закликає одеситів уважніше слідкувати за своїм здоров’ям, адже з настанням літнього сезону ризик захворіти на лептоспіроз зростає. Заразитися можна під час купання при наявності на тілі подряпин, ран та під час пиття води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися