“Зливав” інформацію про обшуки: в Одесі судитимуть помічника судді за хабарі (фото)

Помічник судді в Одесі вимагав від 100 до 500 доларів за вплив на рішення та надання обмеженої інформації

Одеська обласна прокуратура подала до суду обвинувальний акт проти помічника судді одного з районних судів Одеси. Його звинувачують у вимаганні та отриманні хабаря за “злив” даних про обшуки та впливі на прийняття рішень посадовими особами.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Під час розслідування було встановлено, що обвинувачений вимагав грошову вигоду від працівника одного з підприємств за надання інформації щодо клопотань про проведення обшуків за адресами, пов'язаними з його підприємством. 

Чоловік вимагав 100 доларів США щотижня за слідкування щодо, внесення клопотань до суду та 500 доларів США за подання реальних документів. За таку суму він обіцяв надати повну інформацію про внесені клопотання та їхні копії, а також забезпечити відмову в їхньому задоволенні, у разі необхідності.
picture

Помічника судді було затримано безпосередньо після одержання 500 доларів США хабаря. На цей час, згідно з клопотанням прокуратури, обвинуваченого відсторонили від займаної посади. Згідно з ч. 3 ст. 369-2, йому може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, що Одеська обласна прокуратура подала до суду обвинувальний акт проти інспектора відділу митного оформлення одного з митних постів Одеської митниці. Його звинувачують у вимаганні та отриманні 1200 доларів США хабаря з метою впливу на прийняття рішення уповноваженою особою держави.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися