Заробляв на гуманітарці: в Одесі затримали митника-хабарника

Інспектор Одеської митниці вимагав до 700 доларів за кожен автомобіль з гуманітаркою

Одеська обласна прокуратура подала до суду обвинувальний акт проти інспектора відділу митного оформлення одного з митних постів Одеської митниці. Його звинувачують у вимаганні та отриманні 1200 доларів США хабаря з метою впливу на прийняття рішення уповноваженою особою держави. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Під час розслідування було встановлено, що обвинувачений вимагав грошову вигоду від представника Благодійного фонду за вплив на іншого митника. Його мета полягала в тому, щоб перешкодити співробітникам митниці створювати штучні перешкоди при митному оформленні гуманітарної допомоги для українських захисників.
picture

Митник встановив ціну за свої "послуги" від 500 до 700 доларів США за кожен автомобіль з вантажем. Представник Фонду повинен був попередньо повідомляти його про час проїзду та перелік вантажу.
picture

Правоохоронці затримали інспектора митниці після отримання другої частини неправомірних коштів. За клопотанням прокурора обвинуваченого відсторонено від посади, яку він займав. Згідно з ч. 3 ст. 369-2, йому може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру головному інспектору Державної служби з питань праці в Одеській області. Замість своєї службової обов'язковості стежити за дотриманням трудового законодавства, він вирішив скористатися ситуацією для власних корисливих цілей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися