Скандал в Одесі: головний інспектор з питань праці отримав підозру у хабарництві

Чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру головному інспектору Державної служби з питань праці в Одеській області. Замість своєї службової обов'язковості стежити за дотриманням трудового законодавства, він вирішив скористатися ситуацією для власних корисливих цілей.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

До інспектора надійшли скарги від працівників одеського ресторану, які були позбавлені зарплати через відсутність офіційного працевлаштування. Замість того, щоб реагувати на це порушення, інспектор захотів "вирішити" проблему особисто.
picture

Він запропонував власнику ресторану щомісячну виплату у розмірі 3 тисяч гривень за кожного незаконно працевлаштованого працівника, а також додаткову суму в 10 тисяч гривень за "правильне" вирішення скарг працівників на роботодавця. В разі відмови, інспектор загрожував штрафами та перешкоджанням у роботі ресторану. Працівники ДБР затримали інспектора під час передачі неправомірної вигоди в розмірі 40 тисяч гривень.

Наразі інспектору повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Також його відсторонено від займаної посади. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) на Одещині завершене досудове розслідування, щодо двох правоохоронців. Згідно з зібраними доказами встановлено, що ці посадовці вимагали "плату" з підприємців в обмін на отримання дозволів на торгівлю продуктами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися