Понад тисячі лікарів Одещині пройшли навчання з психічного здоровʼя: деталі

Програма проходить у рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя” та Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?”

Лікарі Одещини продовжують проходити нову медичну програму, яка спрямована на надання допомоги людям із поширеними психічними розладами – депресією, тривогою, посттравматичним стресовим розладом, суїцидальною поведінкою, тощо. Зокрема, нещодавно 55 сімейних лікарів та медсестер Роздільнянського центру первинної медико-санітарної допомоги вже отримали сертифікати. По всьому регіону понад тисячі лікарів пройшли навчання.  

“На Одещині вже більше тисячі медиків "первинки" пройшли навчання з психічного здоровʼя. За час війни запит на психологічну допомогу у нашому регіоні суттєво зріс. Тому дуже важливою є відповідна підготовка сімейних лікарів, які в подальшому зможуть надавати психічну підтримку нашим військовим, їх родинам та кожному українцю, хто потребує допомоги”, – сказала Наталія Одарій-Захар’єва. 

У форматі діалогу медики мали можливість після тренінгу поділитися своїми досягненнями в роботі з населенням у збереженні психічного здоровʼя та лікуванні найбільш поширених психічних розладів. Ба більше, для присутніх ця зустріч стала підтримкою та психічним розвантаженням.

Зазначимо, що у рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя” та Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?”, ініційованої Першою Леді Оленою Зеленською, медики первинної ланки надання медичної допомоги активно проходять тренінги mhGAP з психічного здоровʼя. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися