В Одеській області шукають компанію, яка допоможе Білгород-Дністровської фортеці потрапити до списку ЮНЕСКО

Облуправління туризму готове заплатити 370 тис. грн за формування тексту заявки до списку ЮНЕСКО і ще ряд послуг

Управління туризму Одеської ОДА шукає підрядника для надання послуг з підготовки внесення Білгород-Дністровській фортеці до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За ці послуги готові заплатити 370 тис. грн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на тендерну документацію, розміщену на сайті "Рrozorro".

Згідно з умовами тендеру, у фірми, яка візьметься за замовлення, буде менше місяця на виконання цілого ряду завдань. Серед іншого потрібно буде сформувати текст заявки на включення об'єкта до списку всесвітньої спадщини, визначити стан його збереженості та факторів, які на нього впливають. Завершити аукціон планують 14 листопада.

Ще в 2017 році в Одеській ОДА затвердили план заходів по включенню фортеці в список ЮНЕСКО, а 17 вересня цього року її внесли в попередній список.

Як нам розповів директор комунального підприємства "Фортеця" Олександр Морозов, зараз на території цієї старовинної фортифікаційної споруди ведуться ремонтні роботи. Нещодавно сюди приїжджала комісія ЮНЕСКО.

"Комісія ЮНЕСКО, яка була в фортеці, дала високу оцінку. Запропонували один з варіантів - об'єднання з польською фортецею. Але право вирішувати залишається за нами, тому ми будемо збиратися робочою групою і приймати рішення", - поділився з нами Морозов.

Білгород-Дністровська, вона ж Аккерманська, фортеця - один з найпопулярніших туристичних об'єктів півдня України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що внесення Білгород-Дністровській фортеці в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО забезпечить її кращу охорону і збереження, а також дозволить внести її у всесвітній каталог та інтегрувати у світову туристичну мережу.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися