Реконструкція Одеської філармонії планується в наступному році

Зеленський пообіцяв масштабну реконструкцію старовинної будівлі Одеської філармонії

Реконструкція Одеської філармонії буде внесена в "Велике будівництво" в культурі на наступний рік. Про це повідомив в ході робочої поїздки в Одеську область президент України Володимир Зеленський.

Архітектор Володимир Суханов розповів президенту про проблеми будівлі філармонії. За його словами, споруда, яку побудовали в кінці XIX століття, вимагає негайного капітального ремонту.

Глава держави підкреслив, що реконструкція будівлі повинна бути масштабною.

"Це єдиний концертний майданчик такого рівня на півдні країни", - зазначив Зеленський.

За словами голови Одеської ОДА Максима Куцого, за рахунок меценатів профінансовано ремонт вентиляційного устаткування. В бюджеті Одеської області на наступний рік передбачається закласти кошти на розробку проекту реконструкції будівлі філармонії. Ремонтні роботи можуть бути завершені через два роки.

"Треба робити. Не хочеться увійти в реставрацію на п'ять-десять років", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що реконструкцію будівлі Одеської філармонії необхідно включити в перелік об'єктів Національної програми "Велике будівництво" на наступний рік.

"У нас є програма "Велике будівництво". На наступний рік ми починаємо "Велике будівництво" в культурі. Ми вибираємо пріоритетні об'єкти культурної спадщини по всій країні", - повідомив Зеленський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися