В Одесі відкрилася виставка з уламків ворожих снарядів та техніки

Проєкт має бути представлений у Європі

В Одеському Національному художньому музеї відкрилася виставка відомого одеського скульптора та художника Михайло Реви "Дослідження зла". Автор зробив скульптури сучасного мистецтва з уламків ворожих снарядів та техніки, збираючи з них образ зла. 

Про це повідомляє Одеський національний художній музей.

Зло у представленні митця цілісне та цілковито конкретне. Скульптури насичені спогадами та особистим болем людей, що опинилися свідками зла. Уламки та шрапнелі одночасно лякають та виступають трофеями. Там, де колективна та особиста пам’ять може дати тріщину, ці об’єкти стають носіями спогадів, матеріальною спадщиною, нагадуванням про зло.

Михайло Рева — скульптор, заслужений художник України, засновник фонду RevaFoundation, співзасновник благодійного фонду "Майбутнє". Він — автор багатьох відомих скульптур в Одесі, серед його найвідоміших робіт — "Ангел милосердя", "Дванадцятий стілець" та барельєфи "Чотири сторони світу" до скульптури "Золоте дитя".

Виставка триватиме до 17 вересня на Софіївській, 5а.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в рамках одеської акції “Перше вересня без квітів” ліцей у Знам’янці, що у Березівському районі Одеської області, зібрав 35 тисяч гривень на допомогу Збройним силам України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися