Стало відомо, скільки дітей вакцинувалися проти кору під час наздоганяючої кампанії на Одещині

В Одеській області працює п’ять мобільних бригад для вакцинації від кору

З липня на Одещині в рамках наздоганяючей кампанії “catch-up” проти кору отримали щеплення 18 678 дітей і підлітків. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного Центру контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Сергій Дементєв.

Всього для проведення наздоганяючої кампанії з вакцинації проти кору за підтримки ЮНІСЕФ в Одеську область поступило 36 460 доз ще в середині літа, а потім у вересні отримано ще 8 000 до. З них 5 500 доз отримали заклади охорони здоров’я.

“В 2017-18 роках в Одеській області був спалах кору з-за того, що люди ігнорували вакцинацію, спалахи хвороби тоді були виявлені в закритих колективах. Тоді навіть були зафіксовані летальні випадки серед захворівших. Тому дійсно важливо робити щеплення дітям і підліткам. На сьогодні залишається актуальним питання вакцинації дитячого населення на рівні закладів освіти. Адже з 1 вересня дітей пускали у навчальні заклади не дивлячись на відсутність вакцинації”, – зазначив Сергій Дементєв.

В Одеській області працює п’ять мобільних бригад для вакцинації від кору, але заклади охорони здоров’я мають і свої мобільні бригади, які можуть вакцинувати дітей і підлітків.

“Коментарі” писали, що лікарі підкреслили, що у минулому році обов’язкове щеплення проти кору отримали лише 69% дітей у віці 6 років. Щоб зробити вакцину треба звернутися до сімейного лікаря або в один з 98 пунктів щеплення в Одесі і в області, а також у точках “Спільно” та ЮНІСЕФ на вулиці Бочарова, 38а та вулиці Жуковського, 24.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися