Вакцинація дітей проти кору в Одеському регіоні: де можна отримати щеплення

Щоб зробити вакцину треба звернутися до сімейного лікаря

Влітку в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень. Метою кампанії стала вакцинація 260 тисяч дітей віком від 2 до 17 років, які до цього часу не мали щеплень. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповіла заступник директора Одеського обласного департаменту охорони здоров’я Оксана Сорочан.

“Наздоганяюча кампанія "catch-up" організована тому, що багато дітей і підлітків не отримали щеплення вчасно з-за епідемії коронавірусу та початку повномасштабного вторгнення і були вимушені залишити свої постійні місця проживання. Щоб не допустити випадків захворювання на кір та спалахів хвороби, треба обовязково довакцинувати дітей і підлітків”, – зазначила чиновниця.

Лікарі підкреслили, що у минулому році обов’язкове щеплення проти кору отримали лише 69% дітей у віці 6 років.  Щоб зробити вакцину треба звернутися до сімейного лікаря або в один з 98 пунктів щеплення в Одесі і в області, а також у точках “Спільно” та ЮНІСЕФ на вулиці  Бочарова, 38а та вулиці Жуковського, 24.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одеській області та місті Одесі наразі випадків кору не зареєстровано, але враховуючи тенденцію до циклічності спалахів кору кожні 4-5років та ризики, пов' язані з воєнним станом, міграцією та скупченістю людей, фахівці зазначають необхідність вживання додаткових заходів для захисту від кору. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися