Одеська прокуратура зафіксувала черговий воєнний злочин РФ: подробиці

Вночі окупанти завдали по півдню України удару дронами

Під керівництвом прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато розслідування щодо нового випадку атаки російських збройних сил на цивільні об’єкти Одеської області. Відзначимо, що за скоєння подібних атак Росія може бути відповідальною перед міжнародним судом, оскільки це порушує закони та міжнародні норми. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За отриманими даними, приблизно о 21:00 11 грудня, збройні сили Росії знову вчинили агресивну атаку за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на цивільну інфраструктуру Одещини. Напад спричинив серйозні руйнування та пошкодження адміністративних будівель та технічних приміщень приватної спортивної установи.

Наразі прокурори, спільно з слідчими, перебувають на місці подій, де активно документують наслідки атаки. Огляд триває, і вони встановлюють повний перелік руйнувань та пошкоджень. Це черговий випадок воєнного злочину, який буде детально розслідуватися, а відповідальні особи притягнуті до відповідальності. Атаки на мирне населення та інфраструктуру – це порушення міжнародного права

Нагадаємо, в ніч на 6 грудня окупанти атакували південь країни ударними дронами. Загалом українські ППО успішно знищили 19 ударних безпілотників "Shahed-136/131" над Одеською, Миколаївською та херсонською областями.

Крім того, 2 грудня російські окупаційні війська вчинили чергову атаку за допомогою дронів-камікадзе типу "Shahed-131/136" по території Одеської області. Проте, мобільні вогневі групи прикордонників Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби невдовзі взяли ситуацію під контроль та ефективно відбили частину атаку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися