В Одесі люди найбільше звертаються по юридичну та психологічну допомогу

Veterans HUB Odesa надає консультаційні послуги безплатно та допомагає з оформленням документів

В Одесі вже п’ятий рік успішно працює громадська організація “Veterans HUB Odesa”. Люди можуть отримати психологічну та юридичну допомогу. Крім того, організація займається навчальними курсами для родин українських військовослужбовців та допомагає з грантами для створення бізнесу. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла заступниця голови ГО “Veterans HUB Odesa”, проєктна менеджерка Уляна Громович.

“З 2019 року ми працюємо з ветеранами та членами їхніх сімей. З початку повномасштабного вторгнення ми активно допомагаємо нашим військовим  у шпиталі та лікарнях, безпосередньо підрозділам на фронті. З травня 2022-го за допомогою міжнародного фонду “Відродження” займаємося психологічним відновленням ветеранів і їхніх рідних та юридичною підтримкою. А також проводимо регулярні навчальні курси, – повідомила Уляна Громович.

Також у хабі допомагають з оформленням грантів до міжнародних та владних інституцій, щоб отримати кошти на відкриття свого бізнесу: навіть створена “карта ветеранських бізнесів”. Але найбільше звертаються по допомогу психологів.

“Люди повертаються з травмами – психологічними, фізичними. Їм потрібна велика реабілітація. Але не вистачає фахівців, багато проблем. Воїн залишається сам на сам з мирним життям: це важко. Не всі одразу хочуть йти працювати. Ще одна причина – низька довіра до органів влади. Ще чоловіки не визнають, що їм потрібна психологічної допомоги, до нас більше приходять родичі, які розповідають про проблеми. Всім нас необхідно зрозуміти, що ветерани – це нова українська реальність, до них треба ставитися з повагою і допомагати”,  – підсумувала Анастасія Бойко.

“Коментарі” писали, що понад рік в Одесі функціонує управління з питань соціальної підтримки ветеранів. Наразі в місті надається щомісячна фінансова підтримка особам з інвалідністю внаслідок бойових дій, сім’ям загиблих та іншим категоріям громадян. Окремий напрямок — це реабілітації військових, в тому числі — протезування



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися