“Ветеран Одеси”: які допомогу можуть отримати ветерани на Одещині

Питання ветеранської політики є пріоритетом для місцевої влади Одеси

Понад рік в Одесі функціонує управління з питань соціальної підтримки ветеранів. Наразі в місті надається щомісячна фінансова підтримка особам з інвалідністю внаслідок бойових дій, сім’ям загиблих та іншим категоріям громадян. Окремий напрямок — це реабілітації військових, в тому числі — протезування. Додатково до державних гарантій передбачено можливість отримання допомоги й з місцевого бюджету. Це стосується протезів підвищеної функціональності.  Про це повідомили в Одеській міській раді.  

“Сьогодні, окрім фінансової підтримки, ветерани потребують іншої допомоги. Є проблеми освітні, необхідність реабілітації, заняття бізнесом та інше. В поточному році на сесії міської ради депутати прийняли Міську соціальну програму “Ветеран Одеси”  на 2024-2026 роки, де додатково до фінансової підтримки передбачаються допомога дітям загиблих на отримання освіти, можливість пройти санаторно-курортне лікування, допомога на ремонт житла та інше. А також - закладено основи для надання правової допомоги”, - сказала директорка  міського Департаменту праці і соціальної політики Олена Китайська.  

В Одесі продовжує функціонувати “єдине вікно”, до якого звернулися 630 осіб, з них 200 осіб після відвідування подали письмову заяву. Інші — отримали інформаційно-консультаційні послуги.  

Нагадаємо, з жовтня на базі Центру надання адміністративних послуг відкрито “єдине вікно”, де приймають лише військовослужбовців та членів їх родин: можна подати документи або отримати консультацію. Там працюють працівники Центру надання адмінпослуг, профільних управлінь департаменту праці та соціальної політики. Також залучаються працівники пенсійного фонду та центру зайнятості.

“Коментарі” писали, що Служба зайнятості активно розвиває спектр послуг для адаптації військовослужбовців до вимог сучасного ринку праці та надає інтегровану підтримку ветеранам для їхнього успішного повернення до цивільного життя. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися