В Одесі ветерани війни можуть отримати грант на мільйон: подробиці

В Одесі існують програми для підтримки ветеранів від служби зайнятості

Служба зайнятості активно розвиває спектр послуг для адаптації військовослужбовців до вимог сучасного ринку праці та надає інтегровану підтримку ветеранам для їхнього успішного повернення до цивільного життя. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

За період з початку цього року до Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості звернулось 65 ветеранів, із яких 40 отримали статус безробітних. За сприянням служби зайнятості вже 10 ветеранів були успішно працевлаштовані.

Уряд запроваджує експериментальний проєкт із професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни. За рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, в Одесі можна пройти навчання в Державному навчальному закладі "Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості".

Ветерани можуть отримати ваучер на навчання, на підставі якого здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю, підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти), спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями, – йдеться в повідомленні.

Фінансова підтримка та гранти для бізнесу ветеранів

Працює програма грантів на створення або розвиток власного бізнесу для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їхніх сімей. Гранти від 250 тисяч до 1 мільйона гривень можна використовувати для оренди приміщення, придбання сировини чи оплати реклами.

За більш детальною інформацією можна звертатися до фахівців Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості за телефоном: +38073 261 55 85.

Нагадаємо, в Одесі презентували проєкт міської цільової програми під назвою "Ветеран Одеси" на період з 2024 по 2026 рік. Головною метою цієї програми є забезпечення ветеранів війни, їхніх сімей та родин загиблих (померлих) Захисників чи Захисниць України соціальним захистом та всебічною допомогою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися