В музеї особистих колекцій в Одесі підготували унікальну експозицію: про що

Муніципальний музей Блещунова відзначає 35-річчя від дня відкриття

В Одесі муніципальний музей особистих колекцій імені Блещунова відзначив 35-річчя від дня відкриття. Це перший в Україні музей особистих колекцій, який створений із колекції альпініста та колекціонера О. В. Блещунова та одеських колекціонерів. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

На відзначення ювілейної дати в Домі-музеї Блещунова зібралися друзі музею: альпіністи, художники, журналісти, театрали, всі, хто брав та бере активну участь у розвитку унікального музею разом із його співробітниками.

До ювілею підготували експозицію, яка розповідає про Олександра Блещунова та творчу роботу музею.

Зазначимо, що  відкриття музею відбулося 28 січня 1989 року, через два з половиною роки після рішення міськвиконкому № 333 "Про створення в Одесі музею особистих колекцій, переданих у подарунок державі".

Фонд музею О. В. Блещунова становить приблизно 10 тисяч одиниць збереження.

У 2017 році до основного музейного приміщення додався окремий комунікативно-виставковий простір "Квартира №6", на який музейники чекали двадцять років. У просторі систематично проводять виставки, лекції, майстер-класи тощо.

Метою команди музею завжди було збереження колекції та її гідна презентація, трепетне ставлення до гостинної атмосфери Дому Блещунова і водночас постійний розвиток музею як сучасної інституції.

“Коментарі”  писали, що 15 листопада Одеський національний художній музей відновив свою роботу після російського обстрілу напочатку листопада. Адміністрація закладу підкреслила, що наразі головний вхід залишається аварійним, тому його тимчасово змінили. Наразі в музеї працює лише перший поверх. Але це не вплинуло на кількість відвідувачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися