В Одесі відкрився Одеський художній музей: як виставки представлені

Вперше з моменту влучання ракети музей відкрив двері для відвідувачів

15 листопада Одеський національний художній музей відновив свою роботу після російського обстрілу напочатку листопада. Адміністрація закладу підкреслила, що наразі головний вхід залишається аварійним, тому його тимчасово змінили. Наразі в музеї працює лише перший поверх. Але це не вплинуло на кількість відвідувачів.

“Останній місяць був дуже важким, адже в залах музею не було відвідувачів. На сьогодні 3 з 5 виставкових проєктів, які були присутні під час влучання, відновлені. Це виставки Марґіт та Романа Сельських "Сонце Заходу, Володимира Семківа "Радість" та Бориса Айзенберга "Квіти за відвалами". Ці виставки займають перший поверх", - розповіла очільниця музею Катерина Кулай.

Сума збитків сягає майже 10 млн грн. Наразі в музеї провели першочергові роботи з відновлення: закрили вікна сендвіч-панелями, провели певні дії з укріплення стелі та покрівлі.

“Вдячні всім міжнародним організаціям, які одразу відгукнулися після вибуху російської ракети поруч з Одеським художнім, вдячні вам за величезну підтримку. Саме ви є нашим бустером у розвитку та такому швидкому відкриттю”, - зазначило керівництво закладу. 

Раніше “Коментарі” писали, що спеціалісти завершили оцінку пошкоджень, яких зазнав Одеський національний художній музей, внаслідок ракетної атаки. Найбільшої шкоди зазнали двері та віконні рами. Наразі відомо, що працівника музею прибрали наслідки – бите скло, шматки штукатурки на стінах, руйнування в адміністративному корпусі, який знаходиться найближче від точки ракетного удару.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися