Одеський художній музей оцінив збитки після російської ракетної атаки

Керівництво музею прагне відкрити його для відвідувачів вже на початку грудня

Спеціалісти завершили оцінку пошкоджень, яких зазнав Одеський національний художній музей, внаслідок ракетної атаки. Найбільшої шкоди зазнали двері та віконні рами. Наразі відомо, що працівника музею прибрали наслідки – бите скло, шматки штукатурки на стінах, руйнування у адміністративному корпусі, який знаходиться найближче від точки ракетного удару.

Керівництво музею зазначає, що зараз найголовніше - це привести до ладу покрівлю та встигнути до першого дощу. 

"За це час ми прийняли у себе комісії та реставраторів, будівельників. Була у нас одна міжнародна організація, яка допомогла нам розібратись з точки зору цінних елементів, які були пошкоджені. І вже у нас у розпалі це прибирання", - розповіла директорка музею Катерина Кулай. 

Крім того, Катерина підкреслила, що найцінніше роботи вже показали реставраторам. Серйозних ушкоджень, переконують в Музеї, вони не зазнали

"Складений акт і зараз ми розпочнемо профілактичні роботи. Не рестевраційні, а саме профілактичні роботи, які будуть готувати колекцію до продовження цієї виставки", – пояснює науковий керівник науково-експозиційного відділу Кирило Ліпатов.

“Коментарі” писали, що Одеський національний художній музей, який постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів, планує відкрити свої двері для відвідувачів вже в грудні цього року. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла т.в.о директора Одеського Національного художнього музею Катерина Кулай

Нагадаємо також, що Одеський національний художній музей планують реставрувати вже після перемоги. Наразі керівництво закладу підкреслює, що необхідні тільки консерваційні роботи, щоб можна було відкрити свої двері для відвідувачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися