Художній музей в Одесі планує запрацювати в грудні: деталі

В музеї постраждали також виставкові зали

Одеський національний художній музей, який постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів, планує відкрити свої двері для відвідувачів вже в грудні цього року. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла т.в.о директора Одеського Національного художнього музею Катерина Кулай.
“Ми знаходимося в процесі розрахунків – що в нас постраждало і в яких масштабах.  Вже зараз можу сказати, що критичних руйнувань не відбулося, але те, що пошкоджено ударною хвилею має наслідки. Ми тимчасово залишилися без адмінбудівлі, вона дуже пошкоджена. Постраждали також виставкові зали, які виходять на Софіївську вулицю.  На щастя, експонати виставок, які знаходились в цих залах значно не постраждали. Вже були реставратори і ми зможемо відновити виставкові зали музею швидко”, – зазначила керівниця музею.
Нагадаємо, що на наступний день після ракетної атаки музей мав відсвяткувати свій 124-ий День народження. Керівництво заклдау планувало зробити безкоштовний вхід, а також готувало подарунки для відвідувачів.
“Але ми плануємо все ж таки відсвяткувати наш день народження після відновлення, тож запрошуємо всіх у грудні до нас”, – запросила керівниця музею.
Раніше “Коментарі” писали, що Одеський національний художній музей планують реставрувати вже після перемоги. Наразі керівництво закладу підкреслює, що необхідні тільки консерваційні роботи, щоб можна було відкрити свої двері для відвідувачів. Про це в ефірі Громадського радіо сказала виконувачка обов’язків директорки Одеського національного художнього музею Катерина Кулай.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Одессит

10 листопада 2023, 21:17

Интересно, учитывая видеофакты доступные общественности, кто после этого больше дурак, тот кто еще так думает, или тот кто подобное пишет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися