Музей, що постраждав під час обстрілу Одеси, планують реконструювати вже після перемоги

Відкрити Одеський художній музей планують у грудні

Одеський національний художній музей планують реставрувати вже після перемоги. Наразі керівництво закладу підкреслює, що необхідні тільки консерваційні роботи, щоб можна було відкрити свої двері для відвідувачів. Про це в ефірі Громадського радіо сказала виконувачка обов’язків директорки Одеського національного художнього музею Катерина Кулай.
“Загалом щодо відновлення роботи музею, то йтиметься здебільшого про роботи консерваційного характеру, тобто що у нас просто з’явиться можливість працювати. Ні про реставрацію, ні про ремонт не йтиметься. Все, що стосується цього, буде вже після перемоги” , — сказала Катерина Кулай.
В планах відкрити музей для відвідувачів до Нового року, втім, все буде залежати від багатьох факторів.
“Поки що складно казати, коли музей зможе приймати відвідувачів. Але на рівні мрій та надій говоримо про грудень, до Нового року. Ближче до грудня буде зрозуміло чи на початку це станеться, чи в середині місяця”, - розповіла Кулай.
Нагадаємо, що основний фонд музей перебуває у безпечному місці від початку повномасштабного вторгнення. У день атаки в музеї було п’ять тимчасових експозицій.
Нагадаємо, що 5 листопада ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами.
Крім того, два дні комунальники ліквідовують наслідки російської атаки по історичному центру Одеси у ніч з 5 на 6 листопада. Про це повідомила директорка департаменту міського господарства Наталя Мостовських. Вона також зазначила, що внаслідок обстрілу пошкоджено Одеський національний музей, корпус ОНМедУ та 33 житлових будинки (395 квартир).


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися