В Одесі комунальники усувають наслідки російської атаки

Наразі ще продовжується обстеження квартир та складання актів для отримання допомоги з бюджету міста

Вже два дні комунальники ліквідовують наслідки російської атаки по історичному центру Одеси у ніч з 5 на 6 листопада. Про це повідомила директорка департаменту міського господарства Наталя Мостовських. Вона також зазначила, що внаслідок обстрілу пошкоджено Одеський національний музей, корпус ОНМедУ та 33 житлових будинки (395 квартир).

“Комунальні служби привели в санітарно-технічний стан вулицю Софіївську, куди ввечері 5 листопада влучила ворожа ракета. Там вивезено близько 90 тонн сміття. Очищена від уламків вулиця Чернишевського та прилеглі провулки. Як вчора, так і сьогодні керівні компанії допомагають мешканцям герметизувати квартири та будинки – скління, закриття віконних отворів плівкою та ОSB-плитами. Проводяться роботи на покрівлях – загалом пошкоджено близько 1000 кв.м”, – зазначила  директорка Департаменту міського господарства Наталія Мостовських.


Нагадаємо, що голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що колекція Одеського національного художнього музею вціліла. Адже заздалегідь Одеською ОВА спільно з музеєм та ГО “Museum for change” евакуювали більшу частину колекції, так звані червону та жовту лінії. Інша частина експонатів знаходиться у сховищі. Полотна та картини нинішніх виставок не постраждали. Наразі в музеї працює Комісія з обстеження обʼєктів культурної спадщини.

“Коментарі” писали, що 5 листопада ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися