Більшу частину колекції Одеського Худмузею було евакуйовано: подробиці

Наразі в Одеському Худмузеї працює Комісія з обстеження обʼєктів культурної спадщини

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що колекція Одеського національного художнього музею вціліла. Адже заздалегідь Одеською ОВА спільно з музеєм та ГО “Museum for change” евакуювали більшу частину колекції, так звані червону та жовту лінії. Інша частина експонатів знаходиться у сховищі. Полотна та картини нинішніх виставок не постраждали.    Наразі в музеї працює Комісія з обстеження обʼєктів культурної спадщини.

Раніше адміністрації музею повідомила, що унаслідок обстілу є постраждали виставки: Марґіт та Романа Сельських “Сонце заходу / Sol occidens” з колекції Едуарда Димшица; Бориса Айзенберга “Квіти за відвалами”; Роботи Олександра Грехова Стаса Жалобнюка “Black Sea” Володимира Семківа “Радість” Альбіни Ялози “Вівтар небесного війська” Kinder Album “Великі луги, рясні трави”

Нагадаємо, що вчора ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами.

“Коментарі” також писали, що в мерії наголосили, що одесити можуть звертатись за допомогою до Приморської районної адміністрації або до спеціальної Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Зазначимо, для отримання матеріальної допомоги/компенсації на проведення заміни віконних блоків, заміну пошкодженого скління/склопакетів, заміну металевих вхідних дверей необхідно надати пакет документів.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3104


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися