Жнива 2024: скільки планують зібрали врожаю в Одеській області

Вже наступного тижня почнуться перші збори врожаю

В Одеській області аграрії активно готуються до старту жнивної кампанії 2024 року. Зараз на фінішній прямій підготовка токів, зерноочисних комплексів та збирально-транспортних агрегатів. Про це повідомляє начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак. 

З метою попередження пожеж на полях здійснюються обкоси зернових культур, великі масиви розбиваються на ділянки площею до 50 га, які потім ретельно обробляються.

Цьогорічний врожай очікується на рівні минулого року, коли в області було зібрано 4 мільйони тонн зернових. За прогнозами, врожайність озимої пшениці буде на рівні 35 центнерів з гектара, а озимого ячменю — 34 центнери з гектара.

Уже наприкінці цього тижня перші збиральні агрегати вийдуть на поля південних районів області, щоб розпочати збирання ячменю.

Нагадаємо, щоб розвивати сільське господарство в Україні, до переліку культур, що можуть бути вирощені коштом грантів, додали нові позиції. Відтепер за кошти державних грантів фермери Одещини матимуть змогу вирощувати шипшину та мигдаль. Про це в інтерв’ю журналу “Садівництво по-українськи” повідомила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації. Зазначимо, що розмір гранту – від 140 тис. до 400 тис. грн на гектар, але не більше 10 млн грн. Кошти можна використати лише для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 га з встановленням системи зрошення та водозабору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися