На Одещині аграрії можуть вирощувати шипшину та мигдаль коштом держгрантів

В залежності від вибору культури ранжується сума гранту

Щоб розвивати сільське господарство в Україні, до переліку культур, що можуть бути вирощені коштом грантів, додали нові позиції. Відтепер за кошти державних грантів фермери Одещини матимуть змогу вирощувати шипшину та мигдаль. Про це в інтерв’ю журналу “Садівництво по-українськи” повідомила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, що розмір гранту – від 140 тис. до 400 тис. грн на гектар, але не більше 10 млн. грн. Кошти можна використати лише для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 га з встановленням системи зрошення та водозабору. 

Термін реалізації проекту – 18 місяців з часу отримання бюджетних коштів. 70% вартості проекту висадки складає грант і 30% – власні або кредитні кошти одержувача. Земля у власності або оренді має бути не менше, ніж на 7 років. Нагадаємо, що програма діє для юридичних осіб та ФОПів з КВЕДом на садівництво.

“Коментарі” писали, що майже 12 тисяч агропідприємств по всій країні отримали загалом 62 мільярди гривень банківських кредитів на розвиток свого сільськогосподарського бізнесу. З цієї суми понад 4,2 мільярда гривень виділили Одеській області. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що фермерське господарство на Одещині самовільно зайняло земельну ділянку площею майже 7 гектарів для вирощування сільськогосподарських культур. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції південно-західного регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися