На Одещині фермерське господарство незаконно зайняло сім гектарів державної землі

Ділянка розташована на території Роздільнянського району Одеської області

Фермерське господарство на Одещині самовільно зайняло земельну ділянку площею майже 7 гектарів для вирощування сільськогосподарських культур. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції південно-західного регіону.

За інформацією відомства, земельна ділянка на території Роздільнянського району Одеської області перебуває в постійному користуванні у Великомихайлівському лісництві філії “Одеське лісове господарство” та належить до земель державного лісового фонду.

“Фахівці державного екологічного нагляду природних ресурсів Одеської області Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу взяли участь у досудовому розслідуванні по даному факт. Також здійснено розрахунок шкоди, яка заподіяна земельним ресурсам – 326, 3 тисячі гривень”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури завдяки судовому позову успішно повернули 106 гектарів сільгоспземель, що належать КЗ "Дивізійський ліцей" Одеської області. Ця земельна ділянка, оцінена у понад 20 мільйонів гривень, була неправомірно передана в користування фермерському господарству. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Нагадаєм також, що федерація продовольчих та сільськогосподарських організацій ООН (ФАО) спільно з Урядами Японії та Норвегії запускає програму підтримки малих фермерів України під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Заявки для участі у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися