В Одесі відкриють новий центр реабілітації та протезування Superhumans

В Одесі запрацює другий в Україні Superhumans Center

На початку 2025 року в Одесі почне роботу новий Superhumans Center, який спеціалізуватиметься на протезуванні, реабілітації та реконструктивній хірургії. Це буде другий подібний центр в Україні, який планується створити на базі Одеського національного медичного університету. Про це стало відомо під час Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024).

У рамках конференції було підписано важливий меморандум між Superhumans Center, який представляла генеральна виконавча директорка Ольга Руднєва, і університетською лікарнею Charité в Берліні, що є найбільшою медичною установою такого роду в Європі. Підпис під документом з німецької сторони поставив професор Малек Бажбуж.

Superhumans Odesa: новий етап у допомозі ветеранам

Новий центр в Одесі буде обладнаний сучасною лабораторією для виготовлення протезів, відділенням фізичної реабілітації, а також центром психологічної підтримки та реінтеграції для ветеранів. Особливу увагу буде приділено підготовці фахівців, які зможуть працювати з постраждалими від мінно-вибухових травм, завдяки співпраці з Одеським медичним університетом.

Відкриття нового Superhumans Center стало можливим завдяки ініціативі українського підприємця Андрія Ставніцера і підтримці Міністерства охорони здоров'я України. У наглядову раду центру входять Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та Перша леді Олена Зеленська.

Нагадаємо, війна внесла суттєві корективи в життя багатьох українців. Травми, отримані в боях за нашу свободу, потребують належної реабілітації. Окрім державної підтримки, ветерани та інші пільговики мають право на безоплатні засоби реабілітації. Деталі – за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися