В Одесі не вистачає медсестер, кухарів, водіїв і вантажників

У цьому році в Одеському міському центрі зайнятості кількість вакансій перевищила 12 000, а у топ-3 найбільш затребуваних у роботодавців увійшли продавці, водії та бухгалтери

З початку 2019 року у пошуках роботи до міської служби зайнятості звернулися 5 тис. безробітних одеситів, а роботодавцям найчастіше були потрібні продавці, водії та бухгалтери. Про це повідомили у прес-службі Одеського муніципалітету.

За даними міського центру зайнятості, найбільш затребуваними були продавці (631 вакансія), водії автотранспортних засобів (478), бухгалтери та економісти (512), медичні сестри (331), а також кухарі (193) і вантажники (181).

Всього ж кількість заявлених вільних робочих вакансій у 2019-му збільшилася на 1,6 тис. і склала 12,8 тис. одиниць.

Зростання пропозицій дозволило з початку року знайти роботу 3,3 тис. одеситам. Серед загальної кількості працевлаштованих переважають жінки (56%). Взагалі ж демографічна структура безробітних городян така: 65% складають жінки, 35% – люди у віці до 35 років.

"Станом на 1 листопада на обліку у міській службі зайнятості перебували 1816 безробітних, що є найменшим показником у поточному році. Більше 80% отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої становив 5215 грн", - повідомили у прес-службі муніципалітету.

556 безробітних проходили навчання, 340 безробітних змогли знайти тимчасову роботу. Багато одеситів пройшли курси перекваліфікації.

Всього з початку року городянам надали 60 тис. профорієнтаційних послуг, які охопили 42,8 тис. осіб.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у Фінляндії вирішили спростити працевлаштування іноземців.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися