Відновлення зруйнованого ракетою ліцею в Одесі: скільки коштів виділено на ремонт

Михайлівський ліцей в Одесі потребує ремонту після ракетного обстрілу

Михайлівський ліцей в Одесі, пошкоджений взимку внаслідок російського ракетного удару, потребує негайного капітального ремонту. Для відновлення навчального закладу необхідно виділити 35 мільйонів гривень. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов під час засідання Виконкому.

За словами Труханова, хоча ззовні будівля ліцею виглядає помірно пошкодженою, експертна оцінка виявила серйозні внутрішні ушкодження. Вибух значно порушив технічні характеристики споруди, в тому числі конструкції та фундамент, які потребують термінового зміцнення та ремонту.

З огляду на складність ситуації, було вирішено, що капітальним ремонтом займеться профільне Управління капітального будівництва міста, а не Департамент освіти та науки, як планувалося раніше.

На чергову сесію вносимо зміни до бюджету, якими, зокрема, виділяємо 35 мільйонів гривень, щоб якнайшвидше виконати відновлювальні роботи. Так ми зможемо дати можливість нашим дітям відвідувати школу у новому навчальному році, – зазначив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, прокуратура Суворовського району Одеси направила до суду обвинувальний матеріал проти керівника будівельної компанії. Його підозрюють у заволодінні бюджетними коштами та їх підробленні. За результатами слідства встановлено, що підприємець-підрядник незаконно апропріював кошти під час реконструкції дитячого садка на вулиці Балківській у Пересипському районі.

Крім того, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися