На деяких одеських пляжах небезпечно плавати: в чому причина

На одеських пляжах вода не відповідає нормам: що в ній виявили

Останні результати досліджень якості води на одеських пляжах вказують на серйозні проблеми з її безпекою. Згідно з інформацією, наданою місцевими санітарно-епідеміологічними службами, чотири з п'яти зразків морської води не відповідають бактеріологічним нормам через високий рівень кишкової палички. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Небезпечні пляжі

Невідповідність стандартам виявлено на таких популярних пляжах Одеси:

  • 10-та станція Великого Фонтану

  • Аркадія

  • Ланжерон

  • Місце скидання стічних вод на вул. Дача Ковалевського

Бактеріологічні показники: У цих місцях проби води показали перевищення допустимого рівня кишкової палички, що свідчить про потенційну небезпеку для здоров'я відпочивальників. Це може викликати різні інфекційні захворювання, особливо в умовах спекотної погоди, коли багато людей відпочивають на пляжах.

Санітарно-хімічні показники: Щодо хімічного складу води, усі перевірені проби виявилися безпечними. Вміст нафтопродуктів, солей важких металів та інших шкідливих речовин не перевищував встановлених норм.

Нагадаємо, в Одесі офіційно стартував літній сезон. В місті відкрили до відвідування один з пляжів. Він пройшов всі необхідні перевірки й відтепер там можна плавати та засмагати. Хоча доступ до моря знову дозволений, слід пам'ятати про важливі правила, яких потрібно дотримуватися. Детальніше за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися