В Одесі з'явиться сміттєспалювальний завод, що вироблятиме електроенергію і тепло

Для реалізації проєкту місто планує залучати інвестиції

Одеська міськрада затвердила розробку проєкту землеустрою для виділення земельної ділянки площею 4 га комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" для будівництва сміттєспалювального заводу. Завдяки оформленню земельної документації, проєкт будівництва заводу може стартувати найближчим часом.

Ідея збудувати сміттєспалювальний завод в Одесі була вперше запропонована ще у 2022 році, коли депутати схвалили "Схему теплопостачання міста Одеси". Вчора цей план був закріплений у Стратегії розвитку міста.

Крім того, спільно з японськими партнерами ведеться розробка майстер-плану з відновлення Одеси, до якого увійде проєкт будівництва сміттєспалювального заводу.

Ми довго до цього йшли, а сьогодні вже маємо чітке розуміння, де і як це має бути. Весь цей пакет документів стане суттєвим аргументом для залучення інвестицій, - сказав Геннадій Труханов.


Нагадаємо, комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" розробляє інвестиційну програму, спрямовану на впровадження системи розподіленої генерації електроенергії. Програма охоплює період з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року і відповідає вимогам Наказу Міністерства розвитку громад та територій України № 191 від 19 серпня 2020 року.

Крім того, Одеса розпочинає амбітний проєкт будівництва об'єктів власної генерації електроенергії у співпраці з урядом Японії та Програмою розвитку ООН (ПРООН). Проєкт передбачає встановлення газопоршневих електростанцій загальною потужністю близько 30 МВт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися