Військові моряки врятували цивільних, яких віднесло у відкрите море в Одесі

За словами очевидців, на порятунок люди в морі чекали дві години

В Одесі військові моряки проявили професійну реакцію, врятувавши п'ятьох цивільних, яких хвилями віднесло у відкрите море. Чоловіки не розрахували свої сили та пішли плавати в море. Про це повідомляє пресслужба ВМС та біолог Владислав Балінський, яких знаходився поблизу місця події. 

До Військово-Морських Сил ЗС України звернулися представники рятувально-водолазної служби Одеської міської ради з проханням про допомогу в порятунку людей, які опинилися в небезпечній ситуації на воді.

Ситуація банальна для Одеси. Один чоловік вирішив влаштувати заплив на плитах мису Малий Фонтан близько 19.00. Він не врахував, що напрямок вітру з-за мису склався з вечірнім бризом, що сформувало досить сильну відбивну течію. В Одесі таке явище трапляється, але не дуже часто. На крики чоловіка, якого несло у відкрите море, зібрався великий натовп. Четверо небайдужих громадян кинулися Лосю на допомогу й самі опинилися в біді. Коли я був на місці, людей віднесло вже метрів на 800, – написав біолог. 

Екіпаж одного з катерів національного флоту оперативно провів пошуково-рятувальну операцію, успішно виявивши та евакуювавши постраждалих. Усі п'ятеро цивільних були безпечно доставлені на берег.

Нагадаємо, в Одесі на пляжі Аркадія хвилями змило 20-річну поліцейську з Рівного, яка перебувала в місті на відпочинку. Молоду дівчину змило хвилею з пірса ввечері 2 червня.

Читайте також