В Гідрометцентрі попереджають про надзвичайно небезпечну погоду що накриє Одещину

5-7 липня очікується надзвичайна (V класу), лише у Білгород-Дністровському – висока (ІV класу) пожежна небезпека

За даними Головного управління ДСНС України в Одеській області, з початку літа в Одеському регіоні сталося 794 пожежі, під час яких знищено 316 гектарів землі. Лише за останні дві доби рятувальники втрутилися понад 100 разів для загасання сухої рослинності, що призвело до знищення понад 38 гектарів українського ґрунту. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Негода у вигляді спекотної погоди та людська недбалість визначаються як основні причини таких подій. Важливо пам'ятати, що пожежі сухої рослинності можуть швидко перекидатися на житлові будівлі, створюючи значні матеріальні збитки та загрозу для життя людей.

Згідно з інформацією від Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, з 4 по 7 липня по Одесі та області очікується надзвичайний (V класу) рівень пожежної небезпеки.

Громадян закликають дотримуватися правил пожежної безпеки на відкритих територіях, оскільки близько 90% пожеж на відкритих просторах виникають через людську недбалість.

Правила пожежної безпеки на відкритих територіях:

  • Не розкладайте вогнища.

  • Не викидайте на землю сірники, недопалки, пляшки та уламки скла.

  • Не спалюйте суху траву, листя та сміття.

  • Використовуйте вогнище обережно, і завжди гасіть його до кінця.

У разі виявлення пожежі, яку ви не зможете загасити самостійно, телефонуйте за номерами екстреної служби: 101 або 102.

Нагадаємо, в Одесі офіційно стартував літній сезон. В місті відкрили до відвідування один з пляжів. Він пройшов всі необхідні перевірки й відтепер там можна плавати та засмагати. Хоча доступ до моря знову дозволений, слід пам'ятати про важливі правила, яких потрібно дотримуватися. Детальніше за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися