Важливо

Енергетична безпека Одеси: чи з'єднають місто з Хмельницькою АЕС

Труханов повідомив як Одеса готується до зими

Одеса активно готується до зимового періоду, однак проблеми з внутрішньою генерацією залишаються актуальними вже понад десять років. Вирішувалося питання про передачу ТЕЦ на баланс міста, проте її передали до Нафтогазу. Про це міський голова Одеси повідомив Укрінформу.

Зараз у місті розглядають можливість встановлення сонячних батарей на будинках, щоб забезпечити тепло і воду в умовах відсутності електроенергії. Для цього місту потрібно виробляти мінімум 30 МВт, а ідеально було б 60-70 МВт. Відсутність світла призводить до непрацюючих помп і браку води, що, своєю чергою, зупиняє котельні.

Встановлення сонячних батарей є непростим завданням. Батареї повинні виробляти достатньо енергії для живлення будинку, а надлишок необхідно передавати в систему. Проте ніхто не компенсує витрати на встановлення, що ускладнює використання сонячної енергії. Наразі такі батареї встановлені лише на одному будинку в Пересипському районі.

Під час виступу на форумі у Відні я зазначив, що коли йдеться про відновлення Придунайського регіону, треба розуміти, що нам потрібне надійне електропостачання. Побудуйте нам надійну лінію електропередач, яка з’єднає нас із Хмельницькою АЕС. Відверто скажу, чим глибше в це занурююсь, тим менше надії, – зазначив Геннадій Труханов. 

Нагадаємо, Одеська міськрада затвердила розробку проєкту землеустрою для виділення земельної ділянки площею 4 га комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" для будівництва сміттєспалювального заводу. Завдяки оформленню земельної документації, проєкт будівництва заводу може стартувати найближчим часом. Ідея збудувати сміттєспалювальний завод в Одесі була вперше запропонована ще у 2022 році, коли депутати схвалили "Схему теплопостачання міста Одеси".


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися