В Одесі не можуть на постійній основі запустити багатосекційні трамваї: причина

В Одесі випробували новий багатосекційний вагон "Татра"

9 липня в Одесі на маршруті №1к, що пролягає від вулиці Паустовського до Пересипського моста, провели випробування багатосекційного вагона "Татра". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив, що наразі місто має два вагони "Татра", придбані за кредитною програмою Європейського інвестиційного банку. До кінця липня очікується поставка ще шести таких трамваїв. Для зручності пасажирів уздовж маршруту оновлено ключові зупинкові комплекси.

Через обмеження енергоресурсів  ми поки що не можемо використовувати багатосекційні вагони на маршруті постійно. Для комфорту пасажирів будемо запускати їх у пікові години. В інші години будуть працювати односекційні вагони, - прокоментував результати випробування мер Одеси Геннадій Труханов.


Вартість проїзду на електротранспорті в Одесі   

Якщо ви оплачуєте готівкою, вартість проїзду складе 8 гривень, але використовуючи свій смартфон для оплати, ви зможете скористатися знижкою і проїхати за 7 гривень. Для оплати через Приват-24, просто проскануйте QR-код, який розміщений в тролейбусах та трамваях.   Також, ви маєте можливість оплатити проїзд за допомогою додатку Транспод. Для цього, завантажте додаток на свій смартфон перед виходом на зупинку, та не забудьте увімкнути блютуз при скануванні свого квитка біля водія. 

Зазначимо, щодня понад 375 тисяч одеситів використовують громадський транспорт для поїздок до роботи, навчання та вирішення різних потреб. З цієї кількості пасажирів понад 66 тисяч — це особи з пільговими категоріями. Електротранспортом скористалося близько 300 тисяч осіб, а автобусами - 75 тисяч.

Нагадаємо, міська рада Одеси призначила КП "Одесміськелектротранс" відповідальним за проведення проєктування та капітального ремонту трамвайної колії на узвозі Маринеска. У зв'язку із зсувами від навантажень, багатосекційні трамваї не курсуватимуть узвозом.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися