Одеса не може використовувати 10 сучасних автобусів з низькою підлогою: в чому причина

Труханов звернувся до Уряду: Заблоковані гуманітарні автобуси мають бути задіяні

Міський голова Одеси, Геннадій Труханов, звернувся до Уряду України з проханням прискорити розгляд законопроєкту щодо використання гуманітарних автобусів. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Він зазначив, що в Одесі вже майже пів року простоюють 10 автобусів з низькою підлогою, які мають всі необхідні умови для перевезення людей з інвалідністю. Ці автобуси були передані місту його побратимом Регенсбургом. Подібна ситуація склалася по всій Україні: понад 300 таких автобусів не використовуються в різних містах.

Чинне законодавство забороняє комунальним транспортним підприємствам отримувати прибуток від використання гуманітарних автобусів, що унеможливлює їх використання за прямим призначенням. Тим часом ці автобуси могли б замінити електротранспорт під час блекаутів, оскільки вони мають нульові викиди, на відміну від звичайних маршруток.

Мінвідновлення підготувало законопроєкт, який вирішує питання використання комунальними підприємствами гуманітарних автобусів. Проте, вже минуло три місяці, а документ досі не розглянуто.

Труханов, разом з громадською організацією, яка опікується людьми з інвалідністю, вкотре звертається до урядовців та парламентарів з проханням прискорити підготовку та розгляд законопроєкту. Він наголосив на важливості забезпечення умов для нормального пересування містом громадян, які залишилися в Україні та працюють на її економіку.


Нагадаємо, 9 липня в Одесі на маршруті №1к, що пролягає від вулиці Паустовського до Пересипського моста, провели випробування багатосекційного вагона "Татра". Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив, що наразі місто має два вагони "Татра", придбані за кредитною програмою Європейського інвестиційного банку. До кінця липня очікується поставка ще шести таких трамваїв. Для зручності пасажирів уздовж маршруту оновлено ключові зупинкові комплекси.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися