Одещина серед лідерів за уточненням даних військовозобов'язаних через ЦНАПи

Штраф за не оновлення військово-облікових даних може становити від 17 до 25 тисяч гривень

Одещина увійшла до п'ятірки найактивніших регіонів країни за кількістю уточнених облікових даних військовозобов'язаних через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). З 17 липня оновити облікові дані можна лише в територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через застосунок "Резерв+". Про це повідомляє Одеська обласна державна (військова) адміністрація.

16 липня завершився 60-денний період надання послуги з уточнення даних військовозобов'язаних у ЦНАПах. За цей час понад 80 тисяч мешканців Одеської області оновили свої облікові дані в місцевих ЦНАПах, що зробило регіон одним із лідерів у цій сфері.

Протягом двох місяців працівники ЦНАПів по всій країні активно допомагали громадянам уточнювати персональні дані, значно розвантаживши роботу ТЦК. В Одеській області до цього процесу залучили 495 адміністраторів. За останні два тижні кількість звернень до ЦНАПів зросла в чотири рази, тому працівники продовжували працювати навіть у вихідні дні.

Нагадаємо, що закон про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, передбачає обов'язкове оновлення персональних даних протягом 60 днів. Це стосується всіх військовозобов'язаних, включаючи тих, у кого нічого не змінилося.

З 17 липня порушників можуть штрафувати за невчасне оновлення даних, а сума штрафу може становити від 17 до 25,5 тисяч гривень. Вирішуватимуть такі справи працівники ТЦК. Варто зауважити, що згідно з законодавством, адміністративне стягнення за це порушення може бути накладене лише один раз. 

Зазначимо, нардеп повідомив, як уникнути штрафу за не оновлення військово-облікових даних. Деталі за посиланням

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, є думка, що працівники ТЦК, які будуть виписувати штрафи громадянам за не оновлення даних, можуть бути в майбутньому притягнуті до кримінальної відповідальності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися