Бронювати військовозобов'язаних можна через “Дію”: інструкція

На порталі "Дія" запустили сервіс електронного бронювання військовозобов'язаних

Тепер керівники критично важливих підприємств та компаній, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть бронювати своїх співробітників через портал "Дія". Цей сервіс усуває людський фактор, прискорює процес бронювання до години та зменшує навантаження на працівників міністерств. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час бета-тестування сервісу було заброньовано 929 працівників, а сам процес у середньому займав лише до години. Раніше цей процес займав тижні: роботодавці збирали документи, підписи та чекали на результат.

Як працює бронювання на порталі "Дія"

  1. Керівник компанії подає списки військовозобов’язаних співробітників на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом на порталі "Дія".

  2. Система автоматично перевіряє, чи працівник офіційно працевлаштований і, чи є його дані в реєстрі "Оберіг".

  3. Протягом доби керівник отримує сповіщення про результат розгляду.

Якщо перевірка успішна, інформація про бронювання з’явиться у застосунку "Резерв+". Витяг про бронювання також можна буде завантажити на порталі та, за потреби, роздрукувати.

Усі деталі процесу бронювання дивіться у відеоінструкції.


Нагадаємо, Одещина увійшла до п'ятірки найактивніших регіонів країни за кількістю уточнених облікових даних військовозобов'язаних через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). З 17 липня оновити облікові дані можна лише в територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через застосунок "Резерв+".


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися