Їхали до кордону Одещини та Молдови: невдала схема виїзду з України

Прикордонники зупинили два автомобілі з групами осіб, що намагалися незаконно перетнути кордон з Молдовою

У Вінницькій області прикордонники з Могилів-Подільського та Подільського прикордонних загонів спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань Нацполіції зупинили спробу незаконного перетинання державного кордону. Два легкові автомобілі з 13 чоловіками, що прямували до кордону Одеської області з Молдовою, були затримані на об’їзних шляхах поблизу прикордоння. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Виявилося, що групи осіб, серед яких мешканці Київської, Харківської, Львівської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, скористалися послугами інтернет-каналу, який надавав інформацію про маршрут, час та місце збору. Вартість послуг для кожного складала 6 тисяч доларів США.

Пасажирів і водіїв, що намагалися незаконно перетнути кордон, затримали і склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Один з перевізників отримав підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися