В Одесі запроваджено фінансову підтримку для енергомодернізації житлових будинків

ОСББ можуть долучитись до програми та встановити на даху будинку сонячні панелі

В Одесі продовжують реалізовувати ініціативу з енергомодернізації житлових будинків через муніципально-державне партнерство "ЕНЕРГОДІМ". Цей проєкт забезпечує безповоротну фінансову допомогу для поліпшення енергоефективності в житлових будинках міста. Про це повідомляє Одеська міська рада.

25 липня на засіданні Виконавчого комітету Одеської міської ради ухвалено рішення про виділення понад 230 тисяч гривень з міського бюджету для ОСББ "ФІЛАТОВКА". Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію інженерних мереж в рамках великого проєкту з енергомодернізації.

З урахуванням державної підтримки, загальна сума на модернізацію для ОСББ складе майже мільйон гривень.

Міський голова Геннадій Труханов закликав власників ОСББ скористатися програмою "ЕНЕРГОДІМ", зокрема, для модернізації дахів з подальшою установкою сонячних панелей. Він також розповів про нові інструменти підтримки громадян та стимулювання переходу на альтернативні джерела енергії.

Окрім цього, Труханов звернувся до бізнесу з пропозицією забезпечити свої підприємства власною генерацією. Наразі спрощено процедуру будівництва та розміщення газопоршневих і газотурбінних установок, а для бізнесу доступні кредити "5-7-9".


Нагадаємо, протягом минулого року ДТЕК Одеські електромережі успішно підключили до енергосистеми 306 нових об’єктів відновлювальної енергетики. Ці сонячні та вітрові електростанції додали 67 МВт до загальної потужності, покращуючи енергетичну систему та сприяючи її децентралізації в Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися