Актуально

Бригада тероборони в Одесі отримала мобільний санітарний модуль

В одеській 126-й окремій бригаді тероборони ЗСУ з'явився санітарно-технічний модуль, що дозволяє солдатам зігрітися, помитися та відпочити у теплі.

Мобільний санітарний комплекс, який дозволяє солдатам зігрітися і привести себе в порядок, з'явився у 126-й окремій бригаді тероборони ЗСУ. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Під час війни створення для солдатів побутового комфорту, навіть у польових умовах, є надзвичайно важливим. Для цього підрозділи ТРО забезпечуються, зокрема, мобільними санітарними комплексами. Один із таких модулів сьогодні, 1 листопада, передали для 126 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку мер Одеси Геннадій Труханов.

Переобладнати під модульний санітарний будиночок звичайний портовий контейнер, а також оснастити його всім необхідним вдалося за рахунок обласного бюджету.

CbP5KU0tawjzIbWbvH8WacKVr.jpg

Найголовніше, що в санітарно-технічному модулі є цілодобове нагрівання води, а також опалення, щоб навіть у польових умовах військові могли зігрітися, помитися та відпочити. Як прокоментував начальник Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, у модулі є обігрівачі, щоб у душових була комфортна температура.

RaUhVfHK0xQalGIU7eFPG2uqV.jpg

"У цьому мобільному комплексі одночасно можуть вмитися шість бійців, є запас води до 2 тонн та можливість підігріву за рахунок твердопаливного котла та бойлера, розрахованого на 140 літрів води. У разі потреби він може бути транспортований до будь-якого району виконання завдань бійцями ТРО", – зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

DhCcMdgzDxDZcbPnbFHRZ7Red.jpg

Варто зазначити, що раніше створенням таких мобільних санітарних комплексів займалися волонтери. Перші такі переобладнані контейнери вони передавали морській піхоті та Військам протиповітряної оборони. Фахівцям з Interlegal та волонтерському центру "На Хвілі" кожен такий контейнер обходився в 5000 доларів, а на роботу йшло близько двох тижнів.

Нагадуємо, що вчора Росія випустила по Україні рекордну кількість ракет. Також експерти розповіли порталу "Коментарі", до чого варто готуватися Україні найближчими місяцями .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися