Загроза з Чорного моря: росіяни вивели на бойове чергування понад 10 кораблів

Російські війська щодня змінюють кількість бойових кораблів в акваторії Чорного моря. Військові попереджають, що можливість чергового масованого удару дуже висока

15 березня окупанти вивели в море 13 кораблів, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп – до 28 ракет. Тож одеситів закликають не ігнорувати повітряні тривоги.

Про це повідомило ВМС ЗС України. В Азовському морі знаходиться 1 ворожий корабель. У Середземному морі чергують до 7 кораблів, з них 3 носії крилатих ракет "Калібр". Випустити Україною вони можуть до 20 ракет.

Тим часом речник начальника Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що ситуація може змінитися будь-якої миті, адже ворогові достатньо 2-3 години, щоб вивести кораблі на бойовий курс.

Коли ми говоримо про підводні човни, то їхня особливість полягає в тому, що пуски ракет вони можуть здійснити безпосередньо біля пунктів базування. Власне коли обстрілюють Одещину, то звідти й стріляють. Бо бояться наших вогневих засобів поразки , повідомив Братчук.

Зазначимо, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. Окупанти вимикають системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних судах в акваторії Азовського моря.

Читайте на порталі "Коментарі" Резніков назвав три фактори для вдалого наступу . Передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися