Протезування для ветеранів: в Одесі виділили понад 6 мільйонів

В Одесі забезпечують осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами: виділено понад 6 млн грн

В Одесі відбулося друге засідання робочої групи, присвячене питанню забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами. На засіданні ухвалили рішення про забезпечення необхідними виробами, вартість яких перевищує граничні ціни, визначені Міністерством соціальної політики України.

За рішенням робочої групи, протезно-ортопедичними виробами будуть забезпечені одна особа з інвалідністю через загальні причини захворювання та п'ятеро ветеранів війни та військовослужбовців Збройних Сил України. Ці люди постраждали внаслідок поранень, контузій, каліцтв або захворювань, отриманих під час виконання обов'язків із захисту України в умовах військової агресії російської федерації.

Загальна сума, виділена з бюджету Одеської міської територіальної громади для виготовлення цих виробів, становить 6,8 млн грн.

Довідка

Забезпечення осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами на державному рівні здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321. Фінансування таких заходів здійснюється коштом державної субвенції, що також передбачає можливість отримання грошової компенсації за самостійно придбані технічні засоби реабілітації.

Нагадаємо, на початку 2025 року в Одесі почне роботу новий Superhumans Center, який спеціалізуватиметься на протезуванні, реабілітації та реконструктивній хірургії. Це буде другий подібний центр в Україні, який планується створити на базі Одеського національного медичного університету.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися