У Чорному морі військові спостерігають нетипову активність окупантів: скільки кораблів чергують

До запуску готові понад 20 "Калібрів". Присутній також й підводний човен

Росіяни продовжують "грати м'язами" та активно демонструють свою присутність в акваторії Чорного моря. Проте 16 березня українські військові помітили нетипову поведінку. Російсько-окупаційні війська вивели 20 кораблів і допоміжний флот.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

"Ми ретельно спостерігаємо за корабельним угрупованням у Чорному морі та за діями ворога. Є зафіксована нетипова активність і кількість корабельного угруповання", — розповіла вона.

Наразі, за словами Гуменюк в Чорному морі перебувають 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії. Один з них підводний. Готові до запуску 28 ракет.

Росіяни показують свою присутність

Гуменюк розповіла, що окупанти намагаються максимально демонструвати свою присутність у Чорному морі, наскільки їм може це дозволити світова спільнота.

"Вони намагаються розосереджуватися, максимально покривати театр морських дій у Чорному морі та намагаються приховувати свої дії від нас. Але наше ретельне спостереження все ж дає свої результати. Ми бачимо й розуміємо їхні кроки наперед", — підсумувала Гуменюк.

"Коментарі" раніше писали, що Резніков назвав три фактори для вдалого наступу. Передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.

Також останнім часом в Україні почали частіше лунати сигнали повітряної тривоги. При цьому росіяни підіймають у небо авіацію, імітуючи пуск ракет. Чому країна-агресор вирішила поміняти тактику та почала залякувати українців? Чому сигналів про тривогу побільшало? Видання "Коментарі" зібрало думки експертів.









Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися