На Одещині судитимуть посадовців, які вимагали хабарі у зернотрейдерів

Серед підозрюваних посадовці Держпродспоживслужби

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо посадовців Держпродспоживслужби, які організували корупційну схему поборів з експортерів зерна. Обвинувальний акт вже передано до суду. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У квітні 2024 року співробітники ДБР затримали п’ятьох посадовців Держпродспоживслужби з Одеської та Запорізької областей. Вони організували схему вимагання хабарів за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту сільськогосподарської продукції, включаючи ячмінь та кукурудзу.

За попередніми даними, щомісяця вони отримували понад 160 тисяч доларів США неправомірних коштів.

Двоє головних інспекторів Держпродспоживслужби Одеської області вже обвинувачуються в одержанні хабарів в особливо великих розмірах. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі згідно зі ст. 368 ч. 3 Кримінального кодексу України.

Розслідування щодо трьох інших підозрюваних триває окремо.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему, яка діяла на Одеській митниці. У ході проведення комплексних оперативних заходів було затримано двох митників. За даними слідства, головний державний інспектор одного з митних постів організував механізм систематичного вимагання хабарів за безперешкодне проходження товарів через митний кордон. Для реалізації свого плану він залучив інспектора з сусідньої держави, який виступав посередником у переговорах з імпортерами та забезпечував передачу хабарів.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися