Закон не писаний: на одеському узбережжі перекрили доступ до пляжу через можливе будівництво

На Трасі здоров'я у районі колишнього санаторію "Росія" з'явився паркан, який повністю перекриває доступ до пляжу

У парламентській газеті "Голос України" сьогодні опублікували закон про заборону обмежувати прохід до пляжів. Напередодні публікації закону в Одесі закрили від городян чергову ділянку узбережжя. Про це повідомляє портал коментарі з посиланням на відповідні фото в соцмережі.

Новий закон забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм і островів для загального водокористування, а обмеження доступу громадян (у тому числі шляхом установлення огороджень або інших конструкцій) до узбережжя на ділянках прибережних захисних смуг, які знаходяться у користуванні юридичних або фізичних осіб, є підставою для припинення права користування цими ділянками за рішенням суду.

Напередодні публікації закону в Одесі на Трасі здоров'я, у районі колишнього санаторію "Росія", з'явився паркан, який повністю перекриває доступ до пляжу. Жодних інформаційних табличок на місці немає.

Проте, слід нагадати, що у березні цього року за рішенням сесії міськради цю ділянку було передано в оренду приватній компанії "для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель яхт-клубу з рятувальною станцією".

Партнером компанії стала київська девелоперська фірма-забудовник, яка створила візуалізацію проекту "облагороджування" цієї ділянки зовсім іншими будовами. Тут нібито хочуть звести 10-поверховий готель і десятки таунхаусів.

Нагадаємо, що у декількох метрах від паркану знаходиться скандальна висотка, будівництво якої почалося ще більше десяти років тому, а пізніше заморожувалося. Влітку цього року почалася активна стадія добудови висотки. А тепер біля неї з'явився і паркан.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", президент Володимир Зеленський підписав закон, який забезпечує громадянам вільний доступ до водойм. За обмеження прав загрожує штраф.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися